http://www.mamut.com/mmf


Hovedside


Om oss

Turer & Arrangementer

REFERAT FRA NODEVIGSDAGEN I REGI AV

MANDAL MOTORBÅTFORENING.

 

LØRDAG 27 JUNI 2009 KL 1530.

 

Mandal Motorbåtforening hadde lagt den populære Nodevigsdagen eller familiedagen med fokus på barna til lørdag 27 juni i år. Det ble jo selvfølgelig som alltid spenning om hvordan været ville bli denne dagen, men som alle tidligere år har det blitt oppholdsvær, selv om vinden kan være litt plagsom i vigen der øst på Skjernøya.

Det var behørig annonsert i MMF sin kalender, i avisen og på MMF sin hjemmeside om arrangementet.

 

Lennart og komiteen, som var litt amputert, hadde klart å organisere alle ting på en flott måte, slik at alt lå til rette for en vellykket dag der ute.

Det var en lei østavind på selve familiedagen, så mange båter hadde lagt seg til på Sandøya i stedet og tok lettbåtene inn til Nodeviga. I tillegg kom mange landeveien over heia fra vågen.

Men Arnfinn Gundersen trosset vinden og lå til brygga i Nodeviga.

 

Dagen startet med velkomsttale av nestleder Lennart Danielsen. På vegne av komiteen og MMF ønsket han alle hjertelig velkommen og fortalte kort om dagens aktiviteter. Det skulle være grilling, reker, konkurranser som luftgeværskyting på ballonger, natursti og fiskekonkurranse.

Som seg hør og bør fikk alle utdelt et lodd, slik at alle var med i trekningen av mange flotte gevinster som var gitt av foreningen, Jernia Oluf Lohne og Mandal Stillasutleie.

 

Rundt regnet 100 personer med stort og smått hadde møtt frem og alle bidro til en riktig så hyggelig dag og godt sosialt samvær. Det var spesielt hyggelig med så mange nye deltakere i år. Foreningen syntes det er kjekt at rekrutteringen er så god, og at arrangementet fenger medlemmene med familie.

 

Fiskekonkurransen ble gjennomført med oppstart og krav til at alle måtte iføre seg redningsvest, store som små.

 

Størst fisk ble fanget av : Ida Løvaas

Minst fisk ble fanget av: Cerina Andersen, den var liten også

Rarest fisker ble fanget av: Sindre Bjerland Danielsen og Emil Abrahamsen

Flest fisker ble fanget av : Fredrik Wiesener

 

 

Natursti/Luftgeværskyting ble gjennomført med at barna ble inndelt i grupper:

 

Lag 11: Med Emil, Frida, Anders og Tine fikk 1 premie

Lag   3: Med Sara , Kamilla, Karina og Thea  Delt 2premie

Lag   2: Med Sara, Tina, Julia, Fredrik og Kristian Delt 2premie

Lag   4: Kamilla, Celine, Mia og Maria Delt 3 plass

Lag10: Med: Vegard, Emilie og Kristoffer Delt 3 plass

Lag  8: Med: Stig Arne, Thea og Per Erik Delt 3 plass.

 

Fine premier ble utdelt til vinnerne.

 

I tillegg fikk alle deltakerne i barnekonkurransene utdelt hver sin gevinst utenom som en gave fra Mandal Motorbåtforening.

 

Alle deltakerne gav foreningen stor applaus for arrangementet. En spesiell takk til Lennart som måtte ordne en del ekstra, og loset arrangementet fint igjennom.

 

Dette var  nok et vellykket arrangement gjennomført i regi av MMF. Alle var med og ryddet etterpå, slik at området fremsto like fint som før vi ankom.

 

Kl 1900 var det slutt og båtfolket trakk ut til den lune vika i Sandøybukten der vi lå i le for østavinden, og kvelden fortsatte i sosialt samvær utover i de sene nattetimer.

 

Referent

 

Einar Danielsen

 

 

 

 

KONVOITUR TIL BÅLY 6/6-09  I REGI AV MMF

Også i år skulle MMF arrangere konvoitur for medlemmene. Tidligere år har dette ”vårens vakreste eventyr” gått til Trysnes, men på grunn av brannen der i fjor måtte man finne andre løsninger. Valget falt derfor på Båly og restaurant ”Bådhuset” som ligger ved den østre innseilingen til Spangereidkanalen.

Konvoien skulle starte fra Mandalselva kl. 16.30, og arrangørene var naturlig nok lite granne smånervøse på om det ville komme noe særlig med båter. Bekymringer som skulle vise seg å være fullstendig ubegrunnet. Nøyaktig på slaget annonserte konvoilederen og skipperen på Line IV, Harald Halvorsen, avgang, og de frammøtte la seg fint inn på rekke ut elva. De 7-7,5 knopene vi skulle gå i ble selvfølgelig ikke satt før elva var godt tilbakelagt, og utover mot Hattholmen og Risøy var det klart at her ble det mange båter. Noen flere hang seg på utenfor Leiesundet, og totalt var 28 stolte skuter med nedover langs Hille.  Så lang var rekken med båter at konvoien strekk seg langs hele Hillelandet, og må ha vært litt av et skue for de som var så heldige å være tilfeldige tilskuere. Været var fullstendig på vår side, og deltakerne kunne storkose seg gjennom smale farvann og åpne strekk på ferden bortover mot Åvik. Der ble farten redusert og vi sèg majestetisk forbi den gamle og velholdte bebyggelsen der. Videre gikk ferden gjennom Finnøysundet og nord for Imsa før vi kunne passere moloåpningen på Båly. Der hadde Lindesnes Hytteservice reservert tilstrekkelig med båtplasser til at alle kom seg greit i havn, en operasjon som gikk utrolig elegant og uten problemer av noe slag. Fire båter hadde av praktiske årsaker valgt å ankomme Båly noe tidligere på dagen, så totalt var det 32 båter fra MMF som hadde valgt å delta på arrangementet.

Vel i havn var det naturlig å ta seg en tur rundt i båtene og hilse på venner og kjente, og kanskje skåle litt for at sommeren absolutt var i gang. Noe over halv åtte hadde folket benket seg i restauranten, og formannen Lars Fjellgård holdt en flott velkomsttale til de 65 personene som fylte lokalet akkurat opp. Deretter ble det satt fram reker og fiskesuppe, men her er det klart at litt skjerpings må til hvis vi skal fortsette å legge konvoien i vesterled.  Folket koste seg utover sommernatta i de flotte lokalene og sammen med gode venner, og til fin musikk fra etpar spillemenn som var hyret inn for anledningen. Noen av de fremmøtte damene hadde fått i oppgave å selge flest mulig lodd i MMFs lokale lotteri, noe de virkelig la sin sjel i. Det ble trukket mange fine gevinster, noen sponset av lokale bedrifter og andre av MMF, og mest fornøyd var vel vinneren av kveldens hovedgevinst som var en 2,5 meters gummibåt.

Tradisjonen tro strekker slike arrangementer seg som oftest langt ut i de små timer, så etter at lokalene var stengt trakk folk i båtene og fortsatte natten der. Dagen etter forsvant båtene en etter en, og mange la turen innom den flotte kanalen som er lagt i de gamle sporene etter vår forfedre.

Alle var enige om at dette hadde vært en flott tur, og MMF kommer nok til å fortsette med denne konvoi-tradisjonen for å markere starten på båtsommeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONVOI I REGI AV MMF TIL BÅLY

 

 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

 

 

 

 • AVGANG FRA ELVA 6. JUNI KL 1630
 • KONVOILEDER ER HARALD HALVORSEN I MS ”LINE” (40214465)
 • KONVOIEN GÅR MED CA 7,5 KNOPS FART
 • TOTAL DISTANSE FRA MANDAL TIL BÅLY ER CA 12 NM
 • MMF FÅR TILGANG TIL BÅTPLASSER PÅ FLYTEBRYGGEN RETT UTENFOR KIOSKEN TIL LINDESNES HYTTESERVICE.
 • DEN ENKELTE SØRGER FOR Å BETALE HAVNEAVGIFTEN I KIOSKEN TIL LINDESNES HYTTESERVICE.
 • I HENHOLD TIL LUKNINGSVEDTEKTER, STENGER BAREN KL 0100. VI PRØVER IMIDLERTID Å FÅ FORLENGET ÅPNINGSTID TIL KL 0200.
 • KVELDENS MENY ER FISKESUPPE OG REKER M/TILBEHØR. DERSOM ØNSKELIG KAN ANNEN RETT BESTILLES. RESTAURANTEN HAR EN BEGRENSET MENY.
 • KUVERT-PRIS ER KR 250.-
 • MATSERVERINGEN STARTER KL 1930 OG MUSIKKEN BEGYNNER Å SPILLE KL 2100.
 • HVER DELTAKER BETALER FOR BÅDE MAT OG EVT DRIKKE I BAREN. MAN KAN VELGE Å BETALE KONTANT ELLER GJØRE OPP TIL SLUTT (AVTAL MED BETJENINGEN).
 • MINNER OM AT DET ER FORBUDT Å NYTE MEDBRAKT I RESTAURANTEN.

 

 

 

 

Sesongavslutning på Tregde Marina 2008.

 

Lørdag 6. september var det igjen duket for avslutningsfest på Tregde Marina, i regi av MMF.

Festen var behørig annonsert i den lokale ”blekka” og på foreningens hjemmeside.

Noen av festdeltakerne kom sjøveien (7-8 båter) – mens resten tok landeveien.

 

Som sedvanlig i slike anledninger, skal naboens båt inspiseres, og da vanker det som regel en ankerdram eller to. Ingen unntak denne gang heller.

 

Presis 1930 stilte ca 35 festdeltakere opp på restauranten, klare til å gjøre et solid innhogg i matfatet.

Restauranten holdt hva den hadde lovet, og nydelige, møre biffer på størrelse med store murstein ble servert sammen med flott tilbehør.

 

Stemningen steg i takt med inntak av god mat og drikke, og litt utpå kvelden stilte MMF’s husorkester SNAX opp og spilte ypperlig dansemusikk. Fra tilskuerplass kunne man få inntrykk av at samtlige par på dansegulvet hadde deltatt i ”Skal vi danse”. Fantastisk å se hvordan båtfolk (som vanligvis bare setter sjøbein), plutselig er forvandlet til reneste danseløvene.

 

Loddselgerne gjorde en kjempeinnsats – og da musikken tok en liten pause, var det tid for trekning. Alf og Lennart hadde skaffet til veie fine premier, med gavekortet fra Øvrebyens Senter som hovedgevinst. Mange vant – og svirret rundt som ”stolte høns”, mens noen ble trist og lei og måtte trøste seg i baren. Til oss som ikke vant, er det bare å håpe på bedre lykke neste gang.

 

Omtrent samtlige festdeltakere holdt ut til restaurantsjefen blinket med lysene og SNAX hadde pakket sammen sine instrumenter. Tilbakemeldingene fra musikerne var at de likte å spille til dans for MMF’s medlemmer – og kommer gjerne igjen.

 

Stor takk til Tregde Marina, til de som sto i spissen for arrangementet og ikke minst til dere som stilte opp og lagde kjempestemning.

 

Til alle MMF’s medlemmer vil jeg takke for en flott sommer – og for at dere har vært gode ”ambassadører” for båtfolket generelt og foreningen spesielt.

Vi ser fram til neste sommer – og i mellomtiden får vi ta godt vare på våre farkoster.

Neste anledning til å hygge seg i regi av MMF blir første helg i februar på den tradisjonelle Skalldyrfesten på Sjøstjerna.

 

Vel møtt.

 

Lars

Leder, MMF.

 

 

 

 

Nodeviga 08…

Nok en gang var værgudene på vår side….

Etter mye usikkerhet og negl biting var det klart for nok en Sommerfest med Barna i fokus, strålende vær og med over hundre små og store glade Båtfolk.

Ca 25 flotte båter, alle stolte bærere av MMF vimpel.

 

I år lagde komiteen en ny vri, de startet med fiskekonkurransen, etterfulgt av bespisning, så naturstien, og til slutt premieutdelingen…

 

Flere lettbåter raste ut på fjorden, noen stod på svabergene, alle med ett mål for øyet……..

Fisk, i bøtter og spann.

Etter en liten time var det mange som kom smilende tilbake..

Mange ble litt skuffet men smilene var størst hos:

-Olav Hommen, vinneren av Årets største fisk, en lyr på hele 800 gram.

-Ida Løvås, vant med den rareste fisken, en laaang horngjell.

-Flest fisk fanget Susann Fassland med 5 fine makrell….

-Og den minste fisken(en torsk som ikke ga utslag på vekta) ble fanget av Emil Abrahamsen…

Gratulerer til Alle sammen…

 

Bespisningen var som tidligere år en suksess, i tradisjonens tro ble det servert ferske reker med tilbehør og pølser fra Grillen… Det ble også lagt fiskesuppe på bål med mye selvfanget fisk.

Kringler i alle varianter og brus i bøtter og (isoporkasser) spann.

Den ferske makrellen ble også ett lett offer for grillen.

 

Etter bespisningen var det tid for årets Natursti, en smule vanskelig vil noen si, foruten.

-Fredrik, Emil, Nicolai, Stian og Vegard som vant overlegent (1,8 poeng foran 2.plass)

-Team Lars Monsen, med Anders og Kristoffer som skippere seilte inn til Sølv.

-Og en fin fin Bronse gikk til Andre, Simon, Lasse og Kim Andre.

Her ble for øvrig alle deltakerne premiert, men som en liten bonus ble de 3 beste lagene premiert med en dykkermaske og snorkel i tillegg til Badmingtonsett/fiskesett……

Nok en gang, gratulerer til Alle Sammen for en Flott Innsats….

 

Etter det offisielle programmet, vel utført av Komiteen med Filetformann Lennart som kaptein (selvutnevnt, må sies) og med god hjelp av Lettmatrosene, Jarl Steinar, Helene og Birger

STOR  APPLAUS JJ

…………var det duket for sosialt samvær, de minste koste seg i stranda og rundt på svabergene, mens de fleste voksne koste seg rundt bålet.

Den gode stemningen varte og varte…………

 

Ca 15 båter overnattet, og den ”gode samtalen” fortsatte til langt utpå dagen….(derpå)

Alle var vel skjønt enige om at årets fest var som tidligere år…. Meget vellykket.

 

En Stor takk til alle som bidro til årets fest, uten dere…….. vel.

Mandal Stilasutleie, Leschbrant, Edgards, Amfi, Lohne, Fiskelaget og ikke minst MMF.

 

 

Referent og Sekretøse, Johnny Haugland, MMF.

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------

Årsmøte i Mandal Motorbåtforening.

Mandag 21. april 2008.

Sted: Sjømannshjemmet.

Leder i MMF Lars Fjellgård ønsket de 20 medlemmene som var møtt opp, velkommen.

 

Leder, Lars Fjellgård ble utnevnt som ordstyrer og begynte med å gå gjennom årsberetningen for året som har godt.

Årsberetningen: Vedlegg, 1.

 

Kasserer Alf Løkken gjennomgikk fjorårets regnskap:

Årsregnskap MMF: Vedlegg 2.

 

Andre saker.

 

Årsmøtet vedtok enstemmig å heve prisen på slippsetting.

Prisen for båter opp til 24 fot settes til kr 350,-, og båter over 24 for settes til kr 500,-

De nye prisene gjelder fra d.d.

Det var også enighet om å heve godtgjørelsen tilsvarene til Dockmaster.

 

Ny Dockmaster.

Vår evigunge Dockmaster Taanevig har signalisert at han kaster inn årene etter denne sesongen, her har MMF en en aldri så liten utfordring, vanskelig mann å erstatte.

Det var ingen klare kandidater på årsmøtet, men bred enighet om at her kan alle bidra med ”agentvirksomhet” etter en eller flere ny/e kandidater…

Forslag om kjøp av vakt tlf, for mer struktur ved slipp bestilling.

 

MMF bør være mer i dialog med havnefogden ang nye havneanlegg i vårt distrikt.

Foreligger det info om nye havner og lignende bør MMF engasjere seg ved oppstart.

Kastellet ryktes å bli en kommunal havn.

Forslag fra ett av medlemmene, lage flere båtplasser fra gamlebroa.

 

PR.

Annonsering i Avis fortsetter som før, muligens uten ”reminder” da dette ble foreslått å sendes via SMS ett par dager før det aktuelle arr.

Harald Halvorsen har tatt på seg ansvaret for å sjekke dette ut.;-)

Det var også stor enighet blant medlemmene ved styrets forslag om å lage en aktivitetskalender.

Denne skal selvfinansieres ved salg av annonser (gjerne litt overskudd)

Undertegnede påtar seg jobben med dette.

 

Arrangementer.

Konvoitur til Trysnes.

Harald Halvorsen overtar midlertidig som konvoileder for BK, Lennart har sjekket med Trysnes ang plasser og lokaler og alt er i skjønneste orden.

Marinafesten flyttes til 6 september ellers er programmet som tidligere.

MMF Aktivitetsprogram for 2008: Vedlegg 3.

 

Leder og Vikar fra beredskap stilte spørsmål vedr dere eksistens i fremtiden.

Dette utløste stort engasjement blant medlemmene, og flere medlemmer delte sine synspunkter.

MMF årsmøte vedtok med ett engasjerende enstemmig vedtak å opprettholde beredskapen.

Dette er en stor ressurs for politiet og ikke minst Mandal befolkning, og brukere av vår vakre skjærgård. 

 

Forslag fra noen av medlemmene att MMF går i bresjen for førstehjelp og sikkerhet til sjøs.

Førstehjelpskurs i regi av MMF, Samarbeid med Brannvesenet om brannslukking med mer.

Dette kan også føre til positiv omtale av MMF utad, og muligens litt spalteplass i lokalavisen.

Styret behandler dette ved neste møte.

 

Odd Paulsrud fremmet også forslag som tidligere nevnt på styremøte om å foreslå, at hver kommunal havn har sitt lille vel.

Også dette ble godt mottatt på årsmøtet, styrer Lars Fjellgård tar dette opp med Havnefogden.

 

Ellers er det god stemning i MMF.

Mye som skjer og oppslutningen rundt arrangementene blir bare bedre og bedre.

Den yngre garde begynner også å melde sin ankomst i foreningen vår.

 

Till slutt må nevnes at vår eminente filetformann Lennart Danielsen serverte enn utsøkt fiske suppe fra Fiskelaget. Den satt som ei kule for ekte sjøfolk.

 

Referent og sekretær.

 

Johnny Haugland.

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

STYREMØTE I MANDAL MOTORBÅTFORENING

 

MANDAG 21 JANUAR 2008 KL. 18.00

 

STED: ”BUA” TIL RSRK MANDAL

 

 

TIL STEDE: LEDER LARS FJELLGÅRD, NESTLEDER LENNART DANIELSEN, STYREMEDLEMMER ODD PAULSRUD, IVAR MADSEN OG HARALD HALVORSEN, FRA VALGKOMITEEN JAN KÅRE SKEIE, VARASTYREMEDLEM KARL JOHAN PEDERSEN OG SEKRETÆR BJØRG HALVORSEN.

 

 

LEDER LARS FJELLGÅRD ØNSKET VELKOMMEN OG GJENNOMGIKK AGENDA FOR KVELDENS MØTE. DERETTER GJENNOMGIKK HAN REFERATET FRA FORRIGE MØTE.

 

 

SAK NR 1 2008: MERKING I SKJÆGÅRDEN

BREV ANG. ”PRIVAT” MERKING I SKJÆRGÅRDEN ER SENDT VIDERE TIL HAVNEVESENET. DET ER DERES OPPGAVE Å TA DETTE VIDERE TIL EVT. KYSTVERKET. MMF ØNSKER IKKE Å TA ANSVARET FOR STAKENE.

 

 

SAK NR  2 2008: STATUS PÅ KURS.

PÅ STYREMØTET 28/10-07 BLE ET EVT. SAMARBEID MED ”VIKING QUEEN” v/MAGNUS RØDBERG FOR  BÅTFØREPRØVEN TATT OPP.  DE ER GODKJENT FOR Å HOLDE KURS, SÅ EVENTUELLE KURSDATOER VIL FORTLØPENDE BLI ANNONSERT PÅ MMFs NETTSIDE.

 

MANDAL BÅTSKOLE  GIR TILBUD  PÅ BÅTFØREPRØVEN TIL MEDLEMMENE PÅ KR. 2050,-  INKL. BØKER OG EKSAMEN. ODD SETTER INN ANNONSE I LINDESNES OG PÅ FORENINGENS HJEMMESIDE.

 

MOTORKURS:  HER JOBBES DET MED MATERIELL. (YANMAR)

 

FILÈTKURS:  LENNART TAR DET NÅR DET PASSER

 

NYTT VHF-SERTIFIKAT: IKKE AKTUELT FOR MMF Å HOLDE.

 

 

SAK NR 3 2008: TILBUD PÅ ALARMANLEGG.

EINAR DANIELSEN HAR FÅTT ET TILBUD PÅ ”HYTTAMI” MED GSM-KAMERA TIL KR. 2990,- SOM MÅ VARE I MINIMUM 1 ÅR. IKKE Å SATSE PÅ, DA DET ER BEST FOR HYTTER (KREVER BL.A 220V). BER EINAR OM Å FINNE NOE BEDRE.

 

 

SAK NR 4 2008: HENVENDELSE FRA MEDLEM ANG. BRYGGE I FARESTADKILEN.

ET MEDLEM HAR SETT EN ”LEDIG BRYGGE” PÅ VESTLANDET OG MENER AT DEN VILLE PASSE I FARESTADKILEN. MMF KAN IKKE TA ANSVAR/ KOSTNAD FOR DETTE. PARKVESENET ER POSITIVE, MEN HAR IKKE PENGER I ÅR.

 

 

 

SAK NR 5 2008: HØRING OM ENDRING I FORESKRIFT OM BRUK AV VANNSCOOTER.

FORSLAGET GIR TILLATELSE TIL OPPVISNING PÅ ELVA FOR EKSEMPEL PÅ SKALLDYRFESTIVALEN. MMF SYNES AT DETTE ER GREIT.

 

 

 

SAK NR 6 2008: NYE BÅTPLASSER- BÅTPLASSAVGIFTER.

KALLHAMMEREN BEREGNES FERDIG TIL SESONGSTART, OG VIL TILFØRE 70 NYE BÅTPLASSER.

BÅTPLASSAVGIFTEN HAR BLITT INDEKSREGULERT, MENS OPPLAGSAVGIFTENE HAR STEGET ENORMT.( ET EKSEMPEL: OPPLAG INNTIL 4 METERS BREDDE HAR GÅTT FRA KR. 550.- TIL KR. 1719.-. DVS EN ØKNING PÅ 312 %!)

 

 

 

SAK NR 7 2008: NY HØYTRYKKSSPYLER PÅ SLIPPEN.

BER OM AT ALF LØKKEN SKAFFER DEN.

 

 

 

SAK NR 8 2008: FORTSETTER ROALD TAANEVIG SOM ”DOCKMASER”?

LARS SNAKKER MED HAM OM DETTE OG OM HVA MMF KAN BIDRA MED FOR Å FÅ HAM  MED VIDERE. TAS VIDERE TIL ÅRSMØTET.

 

 

SAK NR 9 2008: KULTURELT MANGFOLD.

MMF HAR FÅTT INVITASJON FRA MANDAL KOMMUNE OM Å BIDRA. MEN BLIR IKKE AKTUELT.

 

 

 

 

 

SAK NR 10 2008: BREV FRA THOMAS RØNNEBERG NILSEN HOS ARENTZ & AMUNDSEN.

DISSE SELGER DIV. BÅTUTSTYR OG VIL HA MMF TIL Å DISTRIBUERE  TILBUD FRA DEM TIL MEDLEMMENE. MMF LEGGER MED ET ARK SAMMEN MED KONTINGENTEN. AVTALE ER INNGÅTT OM AT DE DA DEKKER KONVOLUTTER OG PORTO.

 

 

 

SAK NR 11 2008: GJENNOMGANG AV VALG TIL NYTT STYRE

JAN KÅRE SKEIE FRA VALGKOMITEEN GJENNOMGIKK DAGENS STYRE OG KOMITEER OG HVEM SOM ER PÅ VALG TIL NESTE ÅRSMØTE.

 

 

SAK NR 12 2008: BEHOLDNING AV T-SKJORTER OG VIMPLER.

BJØRG FÅR ANSVAR FOR Å FINNE UT HVOR STOR BEHOLDNINGEN ER HOS STYRETS MEDLEMMER + YNGVAR DAHL. DETTE FOR AT ALF LØKKEN KAN FÅ DET MED I REGNSKAPET.

 

 

SAK NR 13 2008: AKTIVITETSPLAN FOR 2008.

STYRETS FORSLAG TIL DATOER FOR AKTIVITETENE I 2008:

 

ARSMØTE: ONSDAG 16. APRIL

 

DUGNAD SLIPP: TORSDAG 10. APRIL

 

BRETTEMØTE: ONSDAG 23. APRIL

 

KONVOY TRYSNES: LØRDAG 24. MAI

 

NODEVIGA: LØRDAG 28. JUNI

 

MARINAFEST: LØRDAG 30. AUGUST

 

 

ELLERS VAR DET ET HYGGELIG  MØTE I ”NYE LOKALER”. LENNART STILTE MED KAFFE, BRUS OG” EGEN BAKST”. (IS)

 

 

 

MANDAL MOTORBÅTFORENING

SEKRETÆR/REFERENT BJØRG HALVORSEN

 

MANDAL 28 JANUAR 2008

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

STYREMØTE I MANDAL MOTORBÅTFORENING

 

SØNDAG 28. OKTOBER 2007 KL. 18.00

 

 

STED: SJØMANNSHJEMMET

 

TILSTEDE: LEDER LARS FJELLGÅRD, NESTLEDER LENNART DANIELSEN, KASSERER ALF LØKKEN, STYREMEDLEMMER ODD PAULSRUD OG HARALD HALVORSEN OG SEKRETÆR BJØRG HALVORSEN.

 

 

MØTELEDER: LARS FJELLGÅRD

SEKRETÆR: BJØRG HALVORSEN

 

 

LEDER LARS FJELLGÅRD ØNSKET VELKOMMEN OG GJENNOMGIKK INNKALLING OG AGENDA FOR KVELDENS MØTE.

DET BLE OGSÅ SERVERT NYDELIG NYBAKT EPLEKAKE FRA ELIN DANIELSEN

 

 

SAK 1: GJENNOMGANG AV REFERAT FRA FORRIGE STYREMØTE

REFERATET BLE LEST AV FORMANNEN OG GODKJENT AV STYRET.

 

 

SAK 2: NYE SAKER

INGEN NYE SAKER VAR KOMMET INN.

 

 

SAK 3:

FORMANNEN REDEGJØR FOR BREV TIL KOMMUNALE ETATER.

FORMANNEN HADDE HATT MØTE MED ARVID GULBRANDSEN I PARKVESENET OG EN FRA SKJÆRGÅRDSTJENESTEN ANG. ØNSKE OM UTVIDELSE AV EKSISTERENDE BRYGGER.

FARESTADKILEN: DE HADDE STOR FORSTÅELSE FOR DETTE OG MENTE AT DET VILLE VÆRE FORHOLDSVIS ENKELT. VILLE OGSÅ GJØRE DET MER TILGJENGELIG FOR BEVEGELSESHEMMEDE.

 

SANDØYA: HER VAR DET DELTE MENINGER OM HVOR MAN SKULLE UTVIDE. VED TOALETTET ELLER DEN STORE BRYGGA. VILLE IKKE VÆRE PENGER TIL DETTE NÅ.

 

RENOVASJON: ØNSKE OM Å FÅ UT DUNKER TIDLIGER + DUNKER TIL FLASKER/BOKSER.  SKULLE ORDNES. DET BLIR IKKE DUNKER FOR ENGANGSGRILLER.

 

FLERE GRILLER: KOMMER

 

BREV TIL RÅDMANNEN ANG. MERKING I SKJÆRGÅRDEN.

HVEM HAR ANSVARET FOR VEDLIKEHOLD AV STAKER?

 

 

MØTE MED HAVNEVESENET 4. OKTOBER.

TILSTEDE: HAVNEFOGD STEIN I. DAHN, PETTER THILESEN, LARS FJELLGÅRD OG ALF LØKKEN.

HAVNEVESENET OG MANDAL MOTORBÅTFORENING HAR SAMME MÅL:

FLERE BÅTPLASSER

STED FOR VINTERLAGRING

HAVNEVESENET TROR KALLHAMMEREN BLIR FERDIG NESTE ÅR.

DET KOMMER 25 PLASSER PÅ KASTELLET- FORBEHOLDT DE SOM MISTET PLASSEN DER.

 

60 BÅTPLASSER FORSVINNER PÅ MALMØ

 

HOS HAVNEFOGDEN FINNES BÅDE VENTELISTE OG BYTTELISTE.

 

 

SAK 4:SPANGEREIDKANALEN

FORENINGEN HAR FÅTT TAKK OR STØTTENBREV MED FLOTT BILDE.

 

 

SAK 5: KURS I SAMARBEID MED ”VIKING QUEEN”

ODD HADDE IKKE FÅTT SNAKKET MED DEM ENDA.

 

 

SAK 6: STATUS PÅ EVT. KURS.

-          FILETKURS PÅ FISKELAGET I FEBRUAR

-          MOTORKURS. MANGE ER FLINKE M/MOTORER MEN MENER DE IKKE ER PEDAGOGER NOK. ODD JOBBER VIDERE MED DETTE.

 

 

SAK 7: TILBUD PÅ ALARMANLEGG

EINAR JOBBER FORTSATT MED DETTE

 

 

 

SAK 8: EVENTUELT

FLYTTE STYREMØTENE TIL HVALERS LOKALE UNDER HAVNEFOGDEN

 

HØY PRIS FOR Å HA STRØM I BÅTER I VINTEROPPLAG. HVA ER GRUNNLAGET FOR DENNE PRISEN.

MMF SENDER EN REPRESENTANT PÅ NESTE HAVNESTYREMØTE.

 

 

 

NESTE STYREMØTE BLE FASTSATT TIL TIRSDAG 22. JANUAR 2008 KL. 19.00 I HVALERS LOKALE PÅ BALLASTBRYGGA.

 

 

 

MANDAL MOTORBÅTFORENING

SEKRETÆR/REFERENT BJØRG HALVORSEN.

 

MANDAL 7. NOVEMBER 2007.

 

------------------------------------------------------------------------------------------ 

Møte med Havnevesenet 4. 10. 07

 

Til stede på møtet var Stein I. Dahn (havnefogd), Petter Thilesen (havneassistent), Alf Løkken og Lars Fjellgård (MMF).

 

Møtet kom i stand på bakgrunn av pkt 2 i referatet fra styremøte 16. 09. 07.

 

MMF ønsket å møte havnevesenet for å rydde evt misforståelser av veien med hensyn til samarbeidet mellom MMF og Havnevesenet. Det er jo ikke til å nekte for at vi har vært litt skeptisk til den ”nye” havnefogden og måten havnevesenet har gått fram på.

Basert på det som kom fram på møtet, må det ikke være tvil om at MMF og Havnevesenet har samme mål; nemlig flere båtplasser for båter i alle størrelser.

 

Konkret ble problemene rundt vinterlagring diskutert. Det kom brått på at Endresens Løkke ikke lenger kan benyttes til vinteropplag. Forsøk på å få tillatelse for ytterligere 1 år hadde ikke lykkes. Videre var det blitt tatt opp med Halse Eiendom for å få benytte den store, gruslagte plassen på Nedre Malmø. Her ble det også negativt. Det samme gjelder for Gismerøya.

Havnevesenet disponerer noen få plasser rundt i distriktet, og medlemmene som har behov for opplagsplass bør henvende seg til havnekontoret.  Men de presiserte at det ikke var mye de hadde å tilby.

I tillegg finnes det noen private aktører som det går an å kontakte.

 

Når det gjelder neste sommersesong hadde Havnevesenet stor tro på at Kalhammeren ville være klar til sesongstart. Utover det var det uvisst om det kunne komme nye plasser på såpass kort tid.

Kommunen har krav på mellom 20 og 25 båtplasser når Kastellet er ferdig utbygd. Disse plassene vil bli prioritert dem som hadde båtplass på den gamle marinaen tidligere.

 

Mandal kommune disponerer imidlertid en del områder som absolutt egner seg til båtplasser, bl. a. i Kalhammeren mellom båthusene. MMF foreslo også å utvide bryggeanlegget på Løkka med flere båtplasser, noe havnefogden noterte seg.

I Kvisla er det en almenning som havnevesenet så for seg kunne blitt benyttet til utlegging av flytebrygge, men her har det dukket opp ei bro helt i utløpet mot Mandalselva som vil ødelegge muligheten for større båter. Denne broa har vært totalt ukjent for styret i MMF – og er blitt vedtatt i Malmøplanen uten noen form for motstand fra båtfolket.

 

Havnevesenet forklarte litt om ventelister / byttelister. Det opereres med 2 typer lister, Venteliste og Bytteliste. På Ventelista står de som ikke har hatt båtplass før – på Byttelista de som ønsker å bytte plass. Dersom du står på Ventelista, blir tilbudt plass iht ønsket og du velger ikke å ta imot, vil du i beste fall bli forflyttet til nederste plass på lista.

Pr i dag står det ca 275 på venteliste – usikkert hvor reelt tallet er.

De som ønsker å stå på ei av listene, må informere havnevesenet på mail eller på annen måte.

Havnevesenet holder nøye kontroll med lista.

 

Når det gjelder Sånumsbroa, så er det jo kjent at Båtservice flytter høsten 2008. En regner da ikke med at Båtservice vil vedlikeholde heisespillet på broa. Sannsynligvis må dette overtas av Havnevesenet.

Forslaget fra MMF om allerede nå å begynne lobbyvirksomheten mot veimyndighetene for å få løfte broa til minimum samme seilingshøyde som broene i Spangereidkanalen ble notert av havnevesenet.

På oppfordring fra Havnefogden vil Leder av MMF sende et brev til havnestyret med en henstilling om å få broa på plankartet fortest mulig. Videre vil det i brevet bli bedt om fortgang i arbeidet med tilrettelegging av nye båtplasser. Havnestyret må ta dette opp på høyeste hold i kommunen.

 

Medlemmene i MMF må gå til ”sine” politikere og presisere behovet for at alle sentrumsnære kommunale arealer som kan benyttes til båtplasser, blir tatt godt vare på.

Med sentrumsnære båtplasser vil ikke behovet for parkeringsplasser for bil i forholdet 1:4 være nødvendig, men kanskje heller forholdet 1:10.

Så må vi også be våre politikere bruke all sin innflytelse for å få gjort noe med Sånumsbroa. Tross alt ligger Mandals beste båthavner på innsiden av broa.

 

Lars Fjellgård

Leder MMF

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 

STYREMØTE I MANDAL MOTORBÅTFORENIN

 

SØNDAG 16 SEPTEMBER 2007 KL 18.30

 

 

STED: SJØMANNSHJEMMET

 

TIL STEDE: LEDER  LARS FJELLGÅRD, NESTLEDER LENNART DANIELSEN, KASSERER ALF LØKKEN, STYREMEDLEMMER HARALD HALVORSEN, ODD PAULSRUD OG IVAR MADSEN OG OG SEKRETÆRER JONNI HAUGLAND OG BJØRG HALVORSEN.

 

MØTELEDER LARS FJELLGÅRD

SEKRETÆR BJØRG HALVORSEN

 

LEDER LARS FJELLGÅRD ØNSKET VELKOMMEN OG GJENNOMGIKK INNKALLING OG AGENDA FOR KVELDENS MØTE.

 

SAK 1: SIGNERING AV REFERAT FRA ÅRSMØTET SIDEN DET IKKE HAR VÆRT NOE STYREMØTE ETTERPÅ.

 

 

SAK 2: KOMMUNIKASJON MOT HAVNEFOGD OG RÅDMANN

 

HAR VÆRT EN DEL I FORBINDELSE MED BÅTPLASSENE PÅ KASTELLET SOM FORSVANT. DE SOM HADDE PLASS DER HADDE OGSÅ FALT UT AV VENTELISTEN. TILBUD TIL DISSE BLE SKULDERPLASS OG UKELEIE VED GJESTEBRYGGENE.

OGSÅ ØNSKE OM FLERE BÅTPLASSER OG HØYE BÅTPLASSER HAR VÆRT TATT OPP.

LARS TAR KONTAKT FOR NYTT MØTE.

 

 

SAK 3: TILBUD PÅ BÅTFORSIKRING

 

TILBUD FRA NORWEGIAN BROKERS. LIGGER PÅ NETTSIDEN SOM INFORMASJON SLIK AT DE SOM ØNSKER KAN TA KONTAKT SELV.

 

 

SAK 4: TILBUD PÅ BÅTFØRERKURS.

 

ODD TAR KONTAKT MED BÅTSKOLEN OG ”VIKING QUEEN” FOR Å HØRE OM PRIS OG INNHOLD.

 

 

SAK 5: ÅRETS ARRANGEMENTER

 

KONVOY TIL TRYSNES:

EN FLOTT TUR MED CA 70 PERSONER TILSTEDE. IKKE ALLE KJØRTE I KONVOYEN. ØNSKE OM AT FLERE BLIR MED DEN. SIDEN KJØKKENET VAR STENGT HADDE FORENINGEN MED EGEN (LENNARTS) FISKESUPPE.ALF OG LENNART FIKK LÅNE KJØKKENET OG ORDNET DETTE.

BRA MUSIKK SOM SPILTE EKSTRA.

FØRSTE GANG MED LODDSALG GA GOD OPPSLUTNING.

 

 

FAMILIEDAG I NODEVIGA:

KJEMPEFIN DAG MED 120-130 PERSONER. FLOTT GJENNOMFØRT AV KOMMITEEN.

 

 

SESONGAVSLUTNING PÅ MARINAEN:

48 TIL MAT. TREG PÅMELDING MEN LITT PÅTRYKK FRA LENNART OG ALF GA RESULTATER. SAMME MUSIKK SOM PÅ TRYSNES. LODDSALG.

 

 

 

SAK 6: BEHOLDNING AV VIMPLER OG T-SKJORTER

 

RESTPARTIET ER I ALLE FALL NOK TIL EN SESONG TIL

 

 

 

 

SAK 7: SLIPPEN

 

SLIPPEN OG UTSTYRET ER I BRA FORFATNING ETTER ÅRETS SESONG. EN DEL FENDERVERK HAR BLITT BORTE FRA BRYGGA OG SLIPPHUSET TRENGER NOEN NYE BORD. DETTE BLIR FIKSET TIL VÅREN.

 

ELLERS ER WILLY TOFT KONTAKTPERSON  FOR”PRIVAT”  MERKING I SKJÆRGÅRDEN. MELD FRATIL FORMANNEN DERSOM DU SER AT NOEN MANGLER.

 

 

 

SAK 8: BRYGGER I SKJÆRGÅRDEN.

 

LARS TAR KONTAKT MED PARKVESENET OM EVT. UTVIDELSE AV BRYGGER. SANDØYA, NODEVIGA OG FARESTADKILEN ER NEVNT.

 

 

EVENTUELT:

 

ØNSKE OM FLERE KURS.

FORENINGEN VIL DA LEIE KURSHOLDERE SLIK AT MAN KAN KREVE LITT.

 

KURS PÅ FISKELAGET  FOR Å LAGE ”EGNE FISKEFILEER”

 

ODD SKJEKKER MULIGHET FOR MOTORKURS.

 

 

 

SPØR EINAR DANIELSEN OM HAN KAN FÅ INN TILBUD PÅ ALARMANLEGG

 

 

 

 

NESTE STYREMØTE BLE FASTSATT TIL 28 OKTOBER 2007-09-17

 

 

 

 

MANDAL MOTORBÅTFORENING

SEKRETÆR/REFERENT BJØRG HALVORSEN

 

MANDAL 17 SEPTEMBER 2007

 

 

 

 

 

Referat fra Nodevigsdagen 2007.

 

Etter en heller våt fredag kveld og grå lørdag morgen, var det nok mange som lurte på om dagen måtte avlyses. Men komiteen med Geir Kalvik i spissen hadde god dialog med værgudene, så været ble bare bedre og bedre!

Da klokka var 15 var det 3o båter på plass og 112 personer.

 

Komiteens leder ønsket velkommen og presenterte komiteen. I år har den bestått av Geir Kalvik (leder), Rune Rosseland, Helene Hageland og Morten Thomassen.

  

Naturstiens poster var trygt plassert, så etter å ha delt ungene i lag var det bare å sende dem av sted.

30 spørsmål var fordelt på postene.

 Etter å ha svart på alle spørsmålene var det luftgeværskyting på ballonger for å få enda flere poeng.

 

Men ingen fest i Nodeviga uten mat. Tradisjonen tro sto reker m/tilbehør og pølser på menyen. Helene hadde litt av en jobb med å grille til alle.

 

Etter maten var det klart for fiskekonkurranse. Geir minnet om redningsvest og forsiktighet før fiskerne la ut.

 

Rune kokte en diger kaffekjele full og kom med nydelig kringle til dessert.

 

Så var det tid for lotteri og premieutdeling. Gevinstene var sponset av Oluf Lohne. Leshbrandt og Mandal Stilasutleie. Alle barna fikk dykkermaske i gave.

  

Vinnere av natursti:       Emil Abrahamsen

                                                               Fredrik Wiesener

                                                               Thomas Antonsen

                                                               Sharlen Ramvik

                                                               Jeanette Kalvik

                                                               Jesper Nodeland Frajdenrajch

  

 

Fiskekonkurranse:                                   Størst:  Mari Nodeland

                                                               Rarest: Jan Fredrik Bonden

                                                               Minst:  Emilie og Sebastian Hageland

                                                               Flest:    Fredrik Wiesener

 

 

                              

                                                              

 

 

 

TUR TIL TRYSNES MARINA MED MMF

 

 

Så var dagen der da den årlige konvoi-turen til Trysnes marina i regi av MMF kommet.

I overskyet vær ,men med god sommertemperatur og godt med vind bar det østover med konvoi leder BK i spissen.

 

Ved passering av Tånes  hadde så mange som 17 båter slått følge, og vel framme kunne vi telle 25-26 båter som var MMF medlemmer . Det skal litt  mer enn frisk vind og bølger for å hindre denne gjengen  i å delta på “Trysnesfesten”.

Kl  2000 ønsket formann Lars Fjeldgård  velkommen til alle sammen. Han informerte om litt av hvert og  helt til slutt noen ord  om sikkerhet.

I år var restauranten stengt, så nistepakke måtte medbringes, fiskesuppe fra fiskelaget servert av kokkene Alf Løkken og Lennart Danielsen sto på menyen (sistnevnte  hadde forresten kokkeforkle med bilde av seg selv, skal si den mannen er gjennomtrent)

Fiskesuppen!!!! Ja det må være Norges  beste, de som sier at fisk er fisk og kjøtt er mat, har bare ikke “peiling”, så tusen takk fra oss alle Alf , Lennart og fiskelaget for kjempegod mat.

 

Etter maten var det levende orkester som spilte opp til dans, noen fikk gang på rockefoten og noen gikk i båtene for å fintune litt på formen.

Helt til slutt  vil jeg på vegne av oss alle takke personellet på Trysnes marina for kjempegod service og til alle MMF medlemmene  som kom og gjorde dette til en kjempefest.

 

GOD SOMMER ALLE  SAMMEN.

 

Jan Moland

 

----------------------------------------------

Spangereidkanalen
Åpning torsdag 5.7.07
Offisiell åpning kl 10.30 av hennes majestet Dronning Sonja.

Lindesnes kommune ønsker å gjennomføre en båtparade etter den offisielle
åpningssermonien. Fra ca. kl 11.30 til ca. kl 14.00 I den forbindelse vil
vi invitere til deltagelse fra våre nabokommuner. Dette gjelder både
kommuner, lag / foreninger og næringsliv. Vi vil ha flotte premier for fineste båt,
mest kreative båt og kanskje fiaskopris!!!!!  Parallelt med paraden vil
det være musikk langs kanalen. Med blant annet Lindesnes Trekkspillklubb. Her
er det meste mulig.. Husk bare at farkosten ikke må overstige kanalens bredde
(10 m)og høyden under broene.( 4  m) De som ønsker å delta må melde seg på
innen 20. juni til Tva@lindesnes.kommune.no
For mer informasjon kontakt Tor på e-post eller tlf. 979 87 562.

----------------------------------------------

INFORMASJON TIL MEDLEMMENE

             MANDAL MOTORBÅTFORENING SESONGEN 2007

 

STYRET I MANDAL MOTORBÅTFORENING ØNSKER ALLE MEDLEMMER MED FAMILIE VELKOMMEN TIL NY SESONG I REGI AV FORENINGEN.

DUGNAD OG ÅRSMØTE ER ALLEREDE UNNAGJORT. ÅRSPROGRAM FORELAGT OG FØLGER HER I INFOSKRIVET.

 

STYRE OG KOMITEER FOR ÅRET 2007 BESTÅR AV : LEDER LARS FJELLGÅRD, NESTLEDER LENNART DANIELSEN, SEKRETÆR BJØRG HALVORSEN/JONNI HAUGLAND, KASSERER ALF LØKKEN, STYREMEDLEMMER IVAR MADSEN, HARALD HALOVRSEN, ODD ARNE PAULSRUD, VARASTYREMEDLEMMER KARL JOHAN PEDERSEN, ANNE GUNN WIESENER ARBEIDSKOMITE BIRGER LARSEN, WILLY TOFT, JAN G ÅDNEBERGLI, ØYVING HAGELAN, EINAR SÅNUM. NODEVIGSKOMITE GEIR KALVIG, RUNE ROSSELAND, HELENE HAGELAND, SKALLDYRAFTENKOMITE LENNART DANIELSEN, ALF LØKKEN VALGKOMITE BIRGER LARSEN, TROND K DAHL, JAN K SKEIE

BEREDSKAPSKOORDINATORER EINAR DANIELSEN, JAN S LOHNE.  WEBMASTER ERIK BENTSEN, DOKKMASTER ROALD TÅNEVIG. REVISOR CARL OVE JENSEN.  KONVOILEDER BERNT K FJELDSGÅRD M/KONE

 

ÅRETS PROGRAM ENSTEMMIG VEDTATT PÅ ÅRSMØTET BLIR SOM FØLGER:

DUGNAD: ONSDAG 11 APRIL KL 1800

ÅRSMØTE MANDAG 16 APRIL KL 1800

KONVOITUR TIL TRYSNES: LØRDAG 2 JUNI AVGANG ELVA KL 1630  IKKE MIDDAG I ÅR PGA RESTAURANT STENGT MARINA ELLERS ÅPEN, DANS OG KOSELIG SOSIALT SAMVÆR MED DANS TIL ORKESTER. TA MED VENNER OG BLI MED.  KONVOILEDER HAR STOR VIMPEL I MASTA   FART 7 KNOP.

 

NODEVIGSDAGEN LØRDAG 30 JUNI KL 1500 ØSTSIDEN AV STJERNØYA . POPULÆR FAMILIEDAG MED BARNA I FOKUS, GRILLING, REKER , PØLSER , BRUS, KONKURANSER FOR BARNA BL A NATURSTI OG FISKEKONKURANSE.

TA MED FAMILIE OG VENNER OG KOM I BÅT ELLER LANDEVEIEN.

 

LØRDAG 1 SEPTEMBER KL 2000 PÅ TREGDE MARINA ER TRADISJONELL AVSLUTNINGSFEST, MED MIDDAG OG DANS TIL ORKESTER OG KOSELIG OG SOSIALT SAMVÆR, TA MED VENNER OG KOM LANDEVEIEN ELLER MED BÅT.

HER ER DET PÅMELDING SOM BLIR ANNONSERT GOD TID I FORVEIEN.

 

FØRSTE LØRDAG I FEB 2008 SKALLDYRAFTEN PÅ SJØSTJERNA RESTAURANT MED DANS TIL ORKESTER.

TA MED VENNER OG TILBRING EN KOSELIG AFTEN I MARITIME OMGIVELSER MED SOSIALT SAMVÆR OG GOD MAT. PÅMELDING VIL DET BLIR OG ANNONSERT I GOD TID.

 

EVT KURSER VIL BLI ANNONSERT PÅ NETTSIDEN BL A.

 

 

ELLERS OPPFORDRER VI ALLE SOM HAR MAILADRESSE OG SENDE INN DEN TIL KASSERER ALF LØKKEN

ALF SIN MAIL ER: alf-lokken@hotmail.com  SLIK AT VI KAN SENDE UT INFO TIL DEM SOM HAR DET, VI SPARER MANGE PENGER I PORTO OG SLIKT VED EN SLIK MULIGHET. BENYTT OGSÅ ANLEDNINGEN TIL Å MELDE ADRESSEENDRING TIL SAMME MAILADRESSE, DET SPARER OSS FOR DETEKTIVARBEID FOR Å HA REGISTERET OPPDATERT. STYRET OPPFORDRER ALLE SOM HAR MAIL TIL Å VÆRE SNILL OG SENDE ADRESSEN SIN.

 

DOKKMASTER ROALD TÅNEVIG HAR KLARGJORT SLIPPENE FOR ÅRETS SESONG TIL MEDLEMMENE, TLF STÅR PÅ BUA UTE VED SLIPPENE, MEN HER TLF TIL ROALD  38261562.

DET ER MULIGHET TIL Å KJØPE NØKKEL HOS ALF PÅ LOHNE TIL HØYTRYKKSPYLER SOM KAN BRUKES AV MEDLEMMER SOM HAR BÅTEN PÅ VANN.

 

ELLERS JOBBER STYRE MED BÅTHAVNPROBLEMATIKKEN OPP MOT HAVNEMYNDIGHETER HELE TIDEN

VI HAR OGSÅ GOD KONTAKT MED PARKVESEN ANG OPPGRADERING OG UTVIDELSER OG SLIKT I SKJÆRGÅRDEN.

 

BENYTT DERE AV Å KIKKE INNOM NETTSIDEN TIL MMF, DER MASSE INFORMASJON LIGGER TILGJENGELIG

ADRESSE TIL NETTSIDEN ER: www.mamut.com/mmf

 

SÅ SEES VI I  MELLOM HOLMER OG SKJÆR UTOVER SESONGEN, OG VI ØNSKER ALLE EN RIKTIG GOD OG FIN BÅTSESONG, OG EN PÅMINNELSE TILSLUTT FRA STYRE ER MAILADRESSE OG HUSK OG TA MED VENNER OG KJENTE PÅ ARRANGEMENTER, KANSKJE DE OGSÅ MELDER SEG INN I FORENINGEN, NÅR MAN SER Å KJEKT DET ER Å VÆRE MED I MANDAL MOTORBÅTFORENING.

 

MVH FOR STYRET I MANDAL MOTORBÅTFORENING

 

AVTROPPENDE SEKRETÆR EINAR DANIELSEN

LEDER LARS FJELLGÅRD

 

----------------------------------------------

 

REFERAT FRA ÅRSMØTET

I MANDAL MOTORBÅTFORENING

 

 MANDAL SJØMANNSHJEM 16. APRIL 2007 KL 1800

 

ÅRMSØTET VAR ANNONSERT I AVISA LINDESNES OG PÅ FORENINGENS NETTSIDE I GOD TID FØR MØTET BLE AVHOLDT.

 

LEDER LARS FJELLGÅRD ÅPNET MØTET KL 1800, OG ØNSKET ALLE FREMMØTTE VELKOMMEN TIL ÅRSMØTE I MMF.

LEDER HENVISTE TIL AGENDA PÅ UTDELTE ÅRSMØTEPAPIRER.

CA KL 1930 VILLE REPRESENTANT FRA FYLKETS MILJØVERNAVDELING ANKOMME OG AVHOLDE ET FOREDRAG OM KYSTLANDSKAPET.

 

VALG PÅ DIRIGENT BLE ENSTEMMIG VALGT: LEDER LARS FJELLGÅRD

VALG PÅ SEKRETÆR BLE ENSTEMMIG VALGT: SEKRETÆR EINAR DANIELSEN

REFERENT AV ÅRSMØTE TIL AVISEN BLE NILS R CHRISTENSEN FORESPURT, OG HAN TAKKET JA TIL DETTE, OG TOK OGSÅ BILDER MED FORENINGENS KAMERA.

 

BJØRG HALVORSEN OG J.ADRIANSSENS BLE ENSTEMMIG VALGT TIL Å UNDERSKRIVE ÅRSMØTEREFERAT.

 

ORDET BLE DERETTER GITT TIL SEKRETÆR EINAR DANIELSEN SOM AVHOLDT EN MINNETALE FOR FORENINGENS ÆRESMEDLEM SVERRE LANDE SOM GIKK BORT LIKE FØR JUL I FJOR. I TALEN BLE DET REDEGJORDT FOR SVERRES INNSATS FOR FORENINGEN OG DENS MEDLEMMER I EN MANNSALDER OG VEL SÅ DET. SVERRE ER FØRSTE GANG Å FINNE I FORENINGENS ARKIVER HELT TILBAKE TIL 1937, OG FRAM TIL FOR NOEN FÅ ÅR SIDEN VAR SVERRE TILSTEDE PÅ MMF SINE ÅRSMØTER. HAN VAR PRIMUS MOTOR FOR ALLE BÅTHUSENE SOM I SIN TID BLE ANLAGT UTE VED SMALSUNG OG KALHAMMEREN. VAR MED PÅ MASSE DUGNAD OG FORSKJELLIGE TING OG I SIN TID OGSÅ AKTIV INNEN FORENINGENS MOTORBÅTREGATTA FØR KRIGEN.

DANIELSEN REPRESENTERTE OGSÅ MMF VED SVERRES BEGRAVELSE OG LA NED BÅREKRANS PÅ VEGNE AV MMF.

DET BLE LYST FRED OVER SVERRES MINNE MED 1 MINUTTS STILLHET.

 

LEDER FIKK SÅ ORDET OG LESTE GJENNOM FORENINGENS ÅRSBERETNING FOR 2006. EN FYLDIG RAPPORT SOM GJENSPEILET FORENINGENS AKTIVITETER GJENNOM FJORÅRET. ALLE AKTIVITETER BLE EN SUKSESS OG ALLE KOMITEER FIKK HONNØR FOR SITT ARBEID I BERETNINGEN, LIKESÅ KURSENE SOM BLE AVHOLDT I REGI AV MMF.

SLIPPENE VAR JEVNLIG I BRUK GJENNOM HELE SESONGEN, MMF FIKK  BL A NY SLIPPVOGN I FJOR LAGET AV MANDAL YRKESSKOLER OG MEDLEMMER AV FORENINGEN.

ELLERS HAR STYRET OG LEDER SAMARBEIDET GODT GJENNOM HELE ÅRET OG HATT GOD OG JEVNLIG KONTAKT UTEN STYREMØTER.

ÅRSBERETNING GJENNOMLEST OG ENSTEMMIG VEDTATT AV ÅRSMØTET.

 

 

NESTE POST PÅ PROGRAMMET VAR ÅRSREGNSKAPET VED KASSERER ALF LØKKEN.

KASSERER GJENNOMGIKK ET GODKJENT REVIDERT REGNSKAPS SOM CARL OVE JENSEN HADDE REVIDERT SOM FORENINGENS REVISOR.

PUNKT FOR PUNKT GJENNOMGIKK KASSERER REGNSKAPET, SOM VISTE ET SÅKALT UNDERSKUDD PÅ DRIFTEN, MEN DET HENSPEILET SEG PÅ ET STORT INNKJØP AV EFFEKTER, SOM DET ALLEREDE BEGYNNER Å KOMME INNTEKTER PÅ, SÅ DET ER EN AKTIVA SOM LIGGER MEN VISES SOM EN STOR UTGIFTSPOST.

 

REGNSKAPET BLE ENSTEMMIG GODKJENT AV ÅRSMØTET.

 

NESTE POST VAR SÅ VALGKOMITEENS INNSTILLING TIL STYRE OG KOMITEER FOR ÅRET 2007. VALGKOMITEENS LEDER PRESENTERTE SÅ KOMITEENS LISTE, DET HADDE VÆRT MYE JOBB I OG MED AT MANGE VAR PÅ VALG I ÅR, MEN KOMITELEDER ØNSKET Å FORTELLE OM ALLE POSITIVE SAMTALER HAN HADDE HATT I F M JOBBEN. KABALEN VAR GIKK OPP TIL SLUTT.

UNDER HER VEDLEGGES VALGET SOM BLE ENSTEMMIG GODKJENT AV ÅRSMØTET.

 

LEDER LARS FJELLGÅRD                                                                 GJENVALG

KASSERER ALF LØKKEN                                                                  GJENVALG

NESTLEDER LENNART DANIELSEN                                               IKKE PÅ VALG

SEKRETÆR BJØRG HALVORSEN                                                     NY

SEKRETÆR JONNI HAUGLAND                                                        NY

STYREMEDLEM HARALD HALVORSEN                                         GJENVALG

STYREMEDLEM  IVAR MADSEN                                                      IKKE PÅ VALG

STYREMEDLEM ODD PAULSRUD                                                    GJENVALG

VARASTYREMEDLEM  KARL JOHAN PEDERSEN                        NY

VARASTYREMEDLEM  ANNE GUNN WIESENER                         IKKE PÅ VALG

ARBEIDSKOMITELEDER BIRGER LARSEN                                    NY

ARBEIDSKOMITELEDER WILLY TOFT                                           GJENVALG

ARBEIDSKOMITEMEDLEM  ØYVIND HAGELAND

ARBEIDSKOMITEMEDLEM  JAN G ÅDNEBERGLI

NODEVIGSKOMITELEDER GEIR KALVIG                                       NY

NODEVIGSKOMITEMEDLEM RUNE ROSSELAND                         GJENVALG

NODVIGSKOMITEMEDLEM HELENE HAGELAND                      NY

SKALLDYRAFTENKOMITE  LENNART DANIELSEN                   NY

SKALLDYRAFTENKOMITE  ALF LØKKEN                                    NY

VALGKOMITELEDER BIRGER LARSEN                                     

VALGKOMITEMEDLEM JAN K SKEIE

VALGKOMITEMEDLEM TROND K DAHL

BEREDSKAPSKOORDINATOR  EINAR DANIELSEN

BEREDSKAPSKOORDINATOR JAN S LOHNE

DOKKMASTER ROALD TÅNEVIG

REVISOR CARL OVE JENSEN

KONVOILEDER BERNT K FJELDSGÅRD

 

FOR VALGKOMITEEN BIRGER LARSEN

 

 

NESTE POST PÅ PROGRAMMET BLE INNLEGG FRA FYLKETS MILJØVERNAVDELING VED ØRNULF HARALDSTAD.

PROJEKTOR OG PC VAR ORDNET OG LITT FORSINKET OG MED GOD HJELP AV KEN LYDER FJELLGÅRD BLE ALT RIGGET OPP TIL ØRNULF.

HAN PRESENTERTE SEG OG FORTALTE OM HVA HAN DREV MED OG HVA HAN ØNSKET OG FORMIDLE TIL MMF.

DET VAR FØRST OG FREMST OPPRETTELSEN AV KYSTLANDSKAPSVERNPLANEN SOM VAR LAGT MELLOM OKSØY OG RYVINGEN HAN FORMIDLET KUNNSKAPER OM OG DET HAN ØNSKET AT VI SKULLE GJØRE OG IKKE KUNNE GJØRE SOM BRUKERE I DENNE PLANEN.

DET GIKK PÅ Å VISE RESPEKT OG BRUKE OMRÅDET SLIK AT NÅR VI FORLOT DET SÅ SÅ DET IKKE UT SOM VI HADDE VÆRT DER.

HAN UTTRYKTE DET POSITIVE VED BRUK OG DET MAN MÅTTE VERNE OG PASSE PÅ, OG VAR SPESIELT OPPTATT AV DETTE MED HUND  I OMRÅDET, DER GRUNNEIERE HADDE SINE HUSDYR OG ELLERS VILLE FUGLER OG DYR HADDE SINE BIOTOPER DE LEVDE I. DETTE VAR TING SOM SPESIELT VERNEPLANEN TAR OPP.

HAN INFORMERTE OM EN BROSJYRE SOM ER UNDER UTARBEIDELSE OG AT BRUKERE OG GRUNNEIERE SKULLE KJENNE TIL.

DET VAR EN AKTIV OG GOD

 DIALOG MELLOM ØRNULF OG ÅRSMØTET, MANGE SPØRSMÅL BLE STILT OG BESVART, EN GOD TONE OG HUMOR BLE DET OGSÅ TID TIL .

ØRNULF BLE TAKKET FOR INNLEGGET SITT OG LEDER LARS FJELLGÅRD OVERREKTE EN T SKJORTE MED MMF SIN LOGO, OG ETTER INNLEGGET BLE DET PAUSE MED BEVERTNING, NYTT AV ÅRET VAR AT VI VALGTE Å SERVERE FISKESUPPE FRA FISKELAGET.

DETTE BLE GODT MOTTATT AV ÅRSMØTEDELTAKERNE, VI OPPGIR FISKELAGET HER SIDEN DE OGSÅ SPONSER SUPPEN EN GOD DEL.

 

NESTE POST VAR NYE FORSLAG.

HER VAR IKKE INNKOMMET NOEN FRA MEDLEMMER, MEN STYRET HADDE ET PAR PÅ PROGRAMMET SOM VAR TATT OPP I STYREMØTE DEN 12 MARS.

 

FORSLAG 1 VAR HEVING AV PRISER PÅ FESTER.

DEBATT: GOD DEBATT BESTEMTE AT VI IKKE HEVER PRISEN, MEN STARTER OPP MED LODDSALG PÅ PREMIENE VI HAR I PAUSEN, SOM TIDLIGERE HAR VÆRT GRATIS.

ET ENSTEMMIG ÅRSMØTE SYNTES DETTE VAR EN GOD IDE, DA BL A MANDAL SJØMANNSFORENING I ÅR PRØVDE DETTE MED SUKSESS. SÅ DERFOR BLE DET BESTEMT AT MMF GJØR DETTE FRA ÅRETS START AV ARRANGEMENETER, OG INNTIL NYTT FORSLAG FORELIGGER. STYRE OG KOMITE FÅR ANSVAR FOR Å GJENNOMFØRE DETTE .

 

FORSLAG 2 VAR OM TORSKEAFTEN SKULLE BESTÅ I SIN NÅVÆRENDE FORM ELLER OM VI SKULLE PRØVE EN SKALLDYRAFTEN I STEDET.

DETTE BLE ENSTEMMIG GOKJENT AV ÅRSMØTET.

 

EINAR DANIELSEN BLE BEDT OM Å ORIENTERE OM SPANGEREIDKANALEN, DER HAN HAR HATT EN DIALOG MED ORDFØRER OG SPANGEREIDKANALENS VENNER SIDEN STARTEN.

EINAR HADDE MOTTATT EN MAIL MED STATUS FOR KANALEN.

KANALEN VIL BLI OVERGITT TIL KOMMUNEN 22 JUNI OG OFFISIELL ÅPNING MED KONGELIG DELTAKELSE VI SKJE 5 JULI, MED STOR FESTIVTAS.

 

KANALEN VIL BLI MINIMUM 11 METER BRED OG 930 METER LANG, SEILINGSDYBDE 2,5 METER OG SEILINGSHØYDE UNDER BROENE 4,8 METER.

 

ELLERS FIKK DANIELSEN EN POSITIV OG GOD TILBAKEMELDING FRA ORDFØRER FOR DET ENGASJEMENT MMF HAR VIST ANG KANALEN.

 

MMF VIL OPPFORDRE MEDLEMMENE TIL Å LEGGE BÅTTUREN OM SPANGEREID IFM ÅPNINGEN AV KANALEN. KANSKJE EN KONVOI I REGI AV FORENINGEN?

 

 

 

 

ÅRETS PROGRAMFORSLAG BLE FREMLAGT ÅRSMØTET, OG ETTER DEBATT BLE DET STEMT OVER HVERT ARRANGEMENT OG ENDELIG ÅRSPROGRAM BLE KLUBBET IGJENNOM.

DETTE BLIR FREMLAGT I EGEN POST PÅ FORENINGENS NETTSIDE EN AV DE NÆRMESTE DAGENE, DA NOEN FÅ TING MÅ AVKLARES SOM LOKALE OG MUSIKK ETC.

 

UNDER EVENTUELT TOK LEDER LARS FJELLGÅRD OPP EN DEL BREV SOM VAR MOTTATT FRA DIVERSE AVDELINGER I MANDAL KOMMUNE OG SAKENE ANG BRYGGER OG SLIKT I MANDAL KOMMUNE SAMT INFORMASJON FRA MANDAL HAVNEVESEN.

 

BREV ANG UTVIDELSE AV JAKT PÅ FRIAREAL VAR OPPE OG ÅRSMØTET VAR POSITIV TIL UTVIDET ÅPNING FOR DET, SÅ LENGE DET IKKE VAR TIDLIG ETTER SOMMERSESONGEN.

LEDER GIR TILBAKEMELDING TIL KOMMUNEN ANG SVAR FRA MMF.

 

BRYGGEPROBLEMATIKKEN I ELVA OG SPESIELT FOR PLASSENE VED KASTELLET (MARNA MOTORFABRIKK) VIL BLI GJENSTAND FOR OPPMERKSOMHET OG LEDER VIL TA KONTAKT MED HAVNEVESEN ANG DETTE.

NÅR DET GJALDT DE EVT GAMLE FLYTEBRYGGER HER SOM ER PRIVAT EID, BLE DET FORSLAG OM Å HØRE MED PARKVESEN OG EIER OM SENERE EVT OG KUNNE KJØPE OG PLASSERE FLYTEBRYGGE EVT I YSTEVÅGEN, DA DETTE ER ET POPULÆRT OMRÅDE.

LEDER TAR DETTE OPP VIDERE ETTERVERT.

 

LEDER TAKKET SÅ ALLE FOR ÅRSMØTET OG ØNSKET ALLE ET GODT NYTT BÅTÅR.

LEDER ØNSKET OGSÅ Å TAKKE DE SOM GIKK UT AV STYRE OG STELL OG ØNSKET LYKKE TIL DE NYE SOM VAR KOMMET INN.

 

REFERENT EINAR DANIELSEN

 

 

BJØRG HALVORSEN                                                                          J. ADRIANSENSS

 

________________________                                                                ____________________

             SIGN                                                                                                   SIGN

 

 

HERVED TAKKER JEG FOR MIN TID SOM TIDLIGERE LEDER OG SIST SEKRETÆR I MMF FOR MEG, OG ØNSKER DERE LYKKE TIL VIDERE I FORENINGENS ARBEID.

 

MVH EINAR DANIELSEN

 

  ----------------------------------------------

 

STYREMØTE I MANDAL MOTORBÅTFORENING

MANDAG 12 MARS KL 1900 2007

 

STED: SJØMANNSHJEMMET

 

TILSTEDE: LEDER LARS FJELLGÅRD, NESTLEDER LENNART DANIELSEN, KASSERER ALF LØKKEN, SEKRETÆR EINAR DANIELSEN, VALGKOMITELEDER BIRER LARSEN, ARBEIDSKOMITE LEDER WILLY TOFT.

IKKE TILSTEDE: STYREMEDLEMMER HARALD HALVORSEN, ODD PAULSRUD OG IVAR MADSEN DISSE VAR FORHINDRET FRA MØTE PGA ARBEIDSSITUASJONEN.

VARASTYREMEDLEMMER KÅRE HØKSÅS OG ANNE G WIESENER FORHINDRET BL A PGA SYKDOM.

 

MØTELEDER LARS FJELLGÅRD

SEKTETÆR EINAR DANIELSEN

 

LEDER LARS FJELLGÅRD ØNSKET VELKOMMEN OG GJENNOMGIKK INNKALLING OG AGENDA FOR DAGENS MØTE.

 

SAK1: REFERAT FRA STYREMØTE I NOV GJENNOMGÅTT MED KOMMENTARER SOM VIL KOMME IGJEN SENERE PÅ AGENDA,  BL A OM BÅTPLASSER OG UTHAVNER OG FASILITETER RUNDT DISSE.

 

SAK2: KOMMENTARER ANG BRO OVER MANDALSELVA:

 

STYRET ØNSKET EN DEBATT RUNDT DETTE OG AT STYRET SKULLE KOMME FREM TIL ET STYREVEDTAK SOM SÅ VIL BLI LAGT FRAM SOM EGEN SAK TIL ÅRSMØTET. DET ER ÅRSMØTET SOM VIL AVGJØRE DEN KOMMENTAREN SOM MMF EVT VIL FREMME I MEDIA OG TIL RETTE INSTANSER IFM DEN PLANLAGTE BRO.

 

STYRET KOM FREM TIL EN KOMMENTAR TIL EGEN SAK TIL ÅRSMØTET ANG BRO OVER ELVA. DISKUSJONEN TOK UTGANGSPUNKT FRA FLERE FORSKJELLIGE VINKLER OG FORHOLD, FOR DERVED FÅ EN BREDEST MULIG KONKLUSJON ANG DETTE. STYRET ØNSKER AT OGSÅ ÅRSMØTET SKAL DRØFTE ”BROEN”  SLIK AT VI FÅR FREM SAKEN FRA MMF PÅ ET BREDEST MULIG GRUNNLAG.

 

SAKNR 3:  FORSLAG TIL KÅSERI TIL ÅRSMØTET.

 

STYRET DISKUTERTE DETTE OG BLE ENIGE OM Å HA ET KÅSERI , SOM OGSÅ VILLE INTERESSERE FLEST MULIG I MMF. DET BLE ENIGHET OM AT LEDER SKAL TA KONTAKT MED PARKVESENET SOM ADMINISTRERER SKJÆRGÅRDSPARKEN BÅDE I MANDAL OG LINDESNES KOMMUNE, OG SOM OGSÅ HAR KJENNSKAP TIL UTVIDELSEN ENDA LENGER VESTOVER.

SÅ FÅR VI HÅPE EN FRA DENNE ETAT HAR ANLEDNING TIL Å STILLE OPP PÅ ÅRSMØTET OG HOLDE ET LITE FOREDRAG OG MED MULIGHET FOR VISNING FRA PC.

PC OG VIDEOKANON VIL MMF EVT FRAMSKAFFE TIL DETTE.

 

SAKNR 4: INFORMASJON OM FLYTEBRYGGENE PÅ KASTELLET UTENFOR GAMLE MANDAL MOTORFABRIKK (GML SJØSANDEN MARINA).

 

LEDER ØNSKET Å INFORMERE OM AT MAN NETTOPP HADDE MOTTATT BREV FRA MANDAL HAVNEVESEN OM AT DE SOM LEIDE PLASS DER VILLE BLI OPPSAGT MED VIRKNING FRA 1. MAI OG AT HAVNEVESENET DESSVERRE IKKE HADDE ANDRE PLASSER Å TILBY.

 

DISSE BRYGGENE ER PRIVAT EID, MEN LEID UT TIL MANDAL HAVNEVESEN.

DET SKAL STARTES  UTBYGGING FRA PRIVAT EIER I OMRÅDET OG DERFOR MÅ HAVNEVESENET SI OPP SAMTLIGE SOM LEIER PLASS GJENNOM MANDAL HAVNEVESEN.

 

DET BLE EN GOD OG HEFTIG DEBATT RUNDT DETTE EMNET, OG STYRET VAR JO SKJØNT ENIGE OM AT BÅTEIERNE IKKE BARE KUNNE BLI ”SATT PÅ GATA”, SOM DET HETER.

 

MMF VIL SELFØLGELIG PRØVE Å HJELPE DISSE BÅTEIERE GJENNOM Å TA  KONTAKT MED MANDAL HAVNEVESEN, OG SÅ FÅR VI KOMME TILBAKE MED RESULTAT AV HENVENDELSEN IFM ÅRSMØTET.

LEDER LARS FJELLGÅRD TAR DETTE OPP MED HAVNEVESENET.

 

SAK NR 5:  OPPSUMMERING FRA ”KURSET STRØM I BÅT” OG EN PÅSKJØNNELSE TIL IDEMAKER OG ILDSJEL ODD PAULSRUD.

 

STYRET HAR UTELUKKENDE FÅTT POSITIVE TILBAKEMELDINGER FRA DELTAKERNE ANG KURSET, OG MMF ØNSKER Å TAKKE ODD FOR DEN FORMIDALE PLANLEGGING OG ADMINISTASJON RUNDT KURSET SOM VIRKERLIG TRAFF MIDT I BLINKEN FOR BÅTFOLKET I FORENINGEN.

ODD VIL BLI OVERREKT EN LITEN PÅSKJØNNELSE TIL ÅRSMØTET.

 

SAK NR 6: OPPSUMMERING AV SISTE ÅRS AKTIVITETER OG ARRANGEMENTER

 

STYRET DISKUTERTE DETTE OG VAR SKJØNT ENIGE OM AT ALLE ARRANGEMENTER HADDE VÆRT KJEMPEBRA, BL. A. MED REKORDDELTAKELSE PÅ NODEVIGSDAGEN. STYRET ØNSKER Å RETTE EN STOR TAKK TIL ALLE INVOLVERTE I KOMITEER SOM HAR VÆRT MED PÅ Å GJENNOMFØRE ARRANGEMENTENE. DET MYE Å ORDNE OG PLANLEGGE FOR AT ALT SKAL BLI VELLYKKET.

 

STYRET HAR ET HÅP OM AT DELTAKELSEN PÅ KONVOIEN TIL TRYSNES, AVSLUTNINGSFESTEN PÅ TREGDE OG TORSKEAFTEN MÅ BLI BEDRE. STYRET HAR LIKEVEL FORSTÅELSE FOR AT DET IKKE ALLTID PASSER FOR ALLE.

 

STYRET ØNSKER Å FORMIDLE TIL MEDLEMMENE VED NESTE ARRANGEMENTER AT DET ER HYGGELIG HVIS DE TAR MED SEG VENNER, SOM KANSKJE I TILLEGG VIL BLI MED I FORENINGEN. DERMED ØKER VI SAMTIDIG OPPSLUTNINGEN RUNDT MMF.

 

SAK NR 7: INFORMASJON FRA KASSERER ANG SISTE ÅRS REGNSKAP

 

KASSERER INFORMERTE OM AT REGNSKAPET ER TIL REVIDERING HOS REVISOR CARL OVE JENSEN, OG VIL BLI FREMLAGT FERDIG REVIDERT TIL ÅRSMØTET. KASSERER OPPLYSTE ELLERS OM RENT PRAKTISKE TING SOM  HAN ØNSKET GJORT FRA DE FORSKJELLIGE KOMITEER OG STYRET, OG SOM VILLE LETTE REGNSKAPSJOBBEN. HAN ØNSKET OGSÅ Å BENYTTE MAILSYSTEMET MER EFFEKTIVT, DA FORENINGEN KAN SPARE MANGE TUSEN I PORTO.

STYRET MENTE DETTE VAR POSITIVT OG VAR ENIGE OM Å PRØVE Å NÅ ENDA FLERE MED MAIL.

LEDER VIL LEGGE UT PÅ NETTSIDEN EN MAILADRESSE SOM MEDLEMMER OPPFORDRES TIL Å SENDE SIN MAIL ADRESSE TIL.

 

SAK NR 8:  INFORMASJON FRA VALGKOMITE VED LEDER BIRGER LARSEN

 

BIRGER OG KOMITEEN HAR JOBBET MEGET BRA OG HATT MANGE PÅ VALG I ÅR, ELLERS INFORMERTE HAN OM EN GJENNOMGANG AV DE FORSKJELLIGE KOMITEER SLIK AT IKKE ALLE I SAMME KOMITE VAR PÅ VALG SAMTIDIG.

 

BIRGER HADDE ELLERS  FÅTT PERSONELL TIL DE FLESTE POSTER, KUN ET PAR GJENSTOD.

HAN PRESISERTE DEN GODE TONE OG DE MANGE HYGGELIGE TELEFONSAMTALER HAN HADDE HATT IFM  RINGERUNDE FOR Å FORESPØRRE KANDIDATER.

BIRGER VIL FREMLEGGE ET FORSLAG TIL VALGLISTE FOR ÅRSMØTET.

 

SAK NR 9: STYRETS FORSLAG TIL ÅRETS PROGRAM

 

STYRET GJENNOMGIKK ET UTKAST TIL ÅRETS PROGRAMFORSLAG SOM VIL KOMME SOM EGEN NOTE PÅ NETTSIDEN. STYRET PRESISERER AT DETTE KUN ER ET FORELØPIG UTSKAST TIL PROGRAM. DET ER ÅRSMØTET SOM AVGJØR DET ENDELIGE PROGRAMMET.

 

EVENTUELT:

 

NESTLEDERS KONE ELIN HADDE LAGET EN ALLDELES FORTREFFELIG ”VERDENS BESTE” , SÅ VI FORMIDLET EN TAKK VIA LENNART SOM SELV PRØVDE Å PÅBEROPE SEG ÆREN FOR KAKEN, MEN SKJØNTE STRAKS AT HER VAR DET BEST Å GI ROSEN TIL ELIN.

TIL ”VERDENS BESTE” BLE DET KAFFE INKLUDERT EN HYGGELIG PRAT RUNDT BORDET FØR MØTET BLE AVSLUTTET 2230.

 

MANDAL MOTORBÅTFORENING

SEKRETÆR/REFERENT EINAR DANIELSEN

MANDAL 13 MARS 2007

 

 Tips en bekjent
Mandal MotorbåtforeningTelefon: 38 26 35 45Om ossNettstedskart