This website has expired, and will be removed soon.
For more information, please contact support on support@mamut.com
Evangeliets Røst

TRANSYLVANIA, Romania

RADIKALE BUDSKAP om ulike temaer sett i lys av Bibelen, skrevet av John Kjetil Lode
Hva sier Bibelen om treenigheten? av dr. Ruckman
Et hellig liv, undervisning av pastor Atle Mork Bednarz
Mirakelet i Stavanger den 17. januar 1915 (er noe av det sterkeste som er hendt i Norge!)
Is Islam really a peaceful religion?
Tiende - skal det praktiseres i dag?
Bilder fra India februar 2001
MITT VITNESBYRD som kristen i over 20 år
ET OPPGJØR MED LIBERALTEOLOGIEN i statskirken og i pinsemenigheter! av John Kjetil Lode
KRL-faget er et svik mot vårt fedreland. Et politisk innlegg.
Linker til noen av våre favoritter
ENGLISH PRESENTATION OF THE MINISTRY
AAGE SAMUELSEN, en Guds tjener!

kontakt Lode

Oppdatert 16. juni 2004 Updated on the 16th of June 2004

EVANGELIETS RØST

Voice of the gospel of Jesus Christ

-Sannheten skal sette dere fri

-The truth shall set you free

Denne hjemmesiden er til diverse bruk for J.K. Lode. Emner: Religion, Humanitær hjelp,  Romania, India etc.

This website is for use by J.K. Lode. Issues: Religion, humanitarian aid, Romania, India, Kenya etc.

Do you wish to sponsor an orphan in a poor country, or may be a minister of the gospel? Please contact us, we have very reliable and serious contacts all over the world who will use the money in an honest and good way to bring help and hope to the poor ones.

Jeg har lagt ut en del artikler som kan være interessante for mange å lese (mange har jeg skrevet selv, og mer kommer etter hvert).

I have made some articles that may be of interest for thruth-seeking people. Hopefully there will be also some articles in English soon.

Jesus is the WAY, the TRUTH and the LIFE, and no one can come to God the Father except by Him.

FOR ENGLISH STUFF, LOOK FOR SPECIFIC PAGE IN THE MENU

PRESENTASJON AV FAMILIEN LODE    (spesielt pappa'en, som har skrevet dette).

Her ser du familien Lode. Bildet er tatt i februar 2004. Bibelen sier at barn er en gave fra Herren, en stor velsignelse, at at salig er den mann som fyller sitt hus med barn, for de er som piler i en krigers kogger!

Vi trives godt på Karmøy (Kjetil kommer fra Stavanger, Nancy fra Bergen). Vi definerer oss selv som økonomiske flyktninger, siden det er så utrolig mye billigere å kjøpe hus på Haugalandet enn der vi bodd før, på Lura i Sandnes.

Om meg selv som har laget denne siden:

John Kjetil ('døpt' kun Kjetil, navnet John er tatt ekstra i 1989) er født i Kamerun, Afrika, der foreldrene var misjonærer. Faren, Lars Lode, er misjonsprest og spesialist i Bibelens grunnspråk, med særlig forskning på GT's hebraiske tekster. Har vært mange år misjonær i Kamerun for NMS, og har vært med på å lage skriftspråk og få oversatt Bibelen til ulike afrikanske stammespråk, samt drevet pionermisjon blant unådde stammer i Kamerun. Mor: Marit, har vært sentral i oppbygging av livskrisehjelpen i Stavanger.

John Kjetil har i tillegg til omfattende teologiske studier på egen hånd med spesialfelt katolisismen, kirkehistorie og NT's greske tekster (deres historie og varianter), teologisk og pedagogisk utdannelse, og er misjonspastor, samt pastor i Centru Crestin al romilor i Romania. Han snakker flytende norsk, svensk, fransk, engelsk og rumensk, og kan litt tysk og gresk (nytestamentlig koine gresk). Han er nå ferdig med pedagogisk seminar ved Høyskolen i Stavanger, og har fransk grunnfag og påbegynt kristendom hovedfag. Kan nå titulere seg som cand. mag. uten at det betyr så mye mer enn at han kan få fast jobb som lærer når det blir ledige stillinger etter hvert...

Nancy er oppvokst delvis på Stord, i Fyllingsdalen og på Sotra (Hjelteryggen). Hun har vært i kontakt med pinsemenigheten Tabernaklet gjennom oppveksten, og ble i tenårene utfordret av budskapet om Jesus gjenkomst, samt undervisningen om bibelsk dåp i vann, spesielt etter å ha lest en bok som heter "Å leve på Guds måte". Hun kom da med i frimenigheten "Kristne på Sotra" hvor også Kjetil var med da han bodde på Sotra. Det var forsåvidt en grei menighet, selv om det kunne bli litt vel mye Bæ, bæ lille lam i møtene pga mange små barn. Nancy er utdannet sykepleier.

Høsten 1992 flyttet John Kjetil altså til Sotra der han giftet seg med Nancy. Som langtids arbeidsledig tok John Kjetil fatt i et omfattende prosjekt, nemlig å "oversette" den gamle 1800-tallets bibel med gotisk skrift til moderne norsk, samt Mirakelet i Stavanger og den amerikanske boka Babylon Mystery Religion. Han ble nesten ferdig med NT og Salmenes bok, da det ikke ble tid til mer med en nyfødt guttebass i huset. I 1994 reiste de til Stavanger. Etter å ha vært medlem siden 1985, og utsendt misjonær fra Karisma til Romania (1996-97), bestemte familien seg for å bryte med Karisma Senter. Hovedgrunnen var at pastor Arnfinn innsatte sin kone Liss-Bente som assisterende pastor, noe som totalt bryter med Gud Ord og bud (1. Kor. 14 og 1. Timoteus brev kapittel 2).

Etter en herlig periode som medlemmer i Sola Kristne Fellesskap (selv om felleskapet burde vært sterkere utover søndag og onsdag), brøt familien Lode opp fra Sandnes og Stavanger regionen fordi det var for dyrt å bo der. De fant sin perle i bygden Kvalavåg nordvest på Karmøy. Der ble vi kjent med bla.a. Atle Mork Bednarz og hans kone Karli. Se artikkel skrevet av han her på hjemesiden et sted. Med Karmøy som base har John Kjetil både pendlet som student i Stavanger, samt hatt noen turer til Romania og India.

Hele familien har vært misjonærer i Romania (vi hadde kun 2 barn da), og John Kjetil driver aktivt arbeide i India, der han har plantet en menighet blant unådde folk. Vi har bygd et menighetslokale der, og mange mennesker samles om Guds Ord i den kirken.

For tiden er vi medlemmer i en nystartet liten forsamling (Karmøy Apostoliske Menighet) som har kjøpt Folket Hus i Kopervik. Der har vi opplevd et fantastisk fellesskap og en ydmyk holdning til hva Ordet sier. Pastor der er Sveinung Espeland Ramstad, tidligere medarbeider i Livets Kilde, Haugesund.

Når Kjetil gikk på Livets Ord Bibelcenter i Uppsala, fikk han innprentet et godt prinsipp: Dersom noen ønsker å diskutere et tema som berører kristen lære, så forlang at de kommer med kapittel og vers, ellers kan du avvise hele debatten.

Dessverre har vi sett at i senere tid har det vært viktigere for folk å henvise til at så sier Kenneth Hagin, Åge Åleskjær, Ulf Ekman, Benny Hinn, Yonggi Cho etc, enn å ydmykt bøye seg for Bibelens klare budskap. 

Når det er nevnt, så må jeg (kjetil) si at Ulf Ekman er vårt store forbilde her i Skandinavia!

I Norge må det vel bli avdøde Aage Samuelsen som troner på listen over gudsmenn fra 1900-tallet som fortjener stor beundring. LES EGET STOFF OM OG FRA AAGE SAMUELSEN ANNET STED PÅ SIDEN HER.

Men først av alt følger vi Jesus, og innser at ingen mennesker har den fullkomne lære og tolkning av Bibelen. Men det gir ingen unnskyldning for en lettvint holdning til Guds Ord og bud.

Vi som familie har fortsatt tette bånd til Romania, og har stadig folk derfra hos oss.


Nyheter

TRANSYLVANIA, Romania
Mange tenker at Transsylvania er et fantasisted der Dracula bor. Les og lær..

lode@sensewave.com